orkar inte matte så...

orkar inte matte så får man underhålla sig själv på bästa sätt..


vintervit

Efter en härlig morgonpromenad i -10 grader så sitter jag här medan rim beter sig som han brukar och är överallt och ingenstans mest hela tiden.
Vi var ju som sagt på agilitykurs i onsdags (inomhus tack och lov) och det var kul och intressant. tyvärr så kände jag att allting kanske inte var så givande eftersom att jag och timmen ändå har kört lite på skoj på klubben. Det har resulterat i att han tar sig an de flesta hindren med största möjliga självsäkerhet (även om han egentligen inte borde då hans motorik för det mesta ligger på minus). Kursen går ut på att prova på alla hinder osv. och det har vi redan gjort, iallafall de flesta.  Men sen var det även massa små saker som vi fick lära oss som jag nog kommer ha nytta av.

Både jag och vovven får hoppas på att det är lite bättre nästa gång. De flesta som var med hade även dem provat på tidigare så vi kanske kan utveckla lite till nästa gång. Men annars så var det superskoj att bara vara på kurs och jag tittar redan runt på lite andra kurser som jag och timmen kan gå tillsammans!

Här kommer en liten bildbomb från dagens promenad





Pälsen har äntligen börjat arta sig och han ser inte längre ut som en bc med skabb utan han börjar nu se ut som han gör när jag gillar han som bäst! lite vild sådär...

Film

Här kommer ännu en liten film på rimtims slalom

Dem här klippen är ifrån 2 novemeber och ni får ha översende med mina tappra försök att klippa ihop några små snuttar (och den dåliga kvaliténm, men det skyller vi på vädret)


Här ska det simmas..

Ett nyöppnat motionssim för våra vovvar finns nu i Svartsjö, närmare bestämt 5-7 minuter med bil ifrån mig. Det kan för tusan inte bli bättre!

45 minuter bad inkl. dusch och torktid: 200 kr
Kort 10 ggr á 45 minuter: 1500 kr
Kort 20 ggr á 45 minuter: 2600 kr

Nu ska jag fixa kort (du också tessan, eller hur?!) så att jag och mitt vita monster kan åka och simma, toppen såhär i vintertid!

Jag och tessan har besökt klubben under veckan och min vita kör fullt ös medvetslös när vi kommer in på agilityplanen, känns kul för på onsdag sätter nämligen agilitykursen igång. Får se vad den ger då det mer är en "prova på alla hinder" kurs. Men det behöver vi nog, både han och jag.
Var även på Sacomässan idag (om högskolor och universitet) och nu vill jag bara lämna nästet med min vita och bli sambo med honom på riktigt! men det får nog vänta ett år eller två då det krävs mer än att bara kunna tömma diskmaskinen och vika tvätt för jag ska klassas som vuxen/redo. Men drömma kan man ju alltid!

Nej, nu ska jag ut och träna lite hund för att sedan åka iväg på ännu en sen fredagsmatch (synd att ni inte kan se mig genom datorn när jag hoppar av lycka...)

Rim hälsar till alla andra fyrbenta där ute att gamla böcker, dem är superkul att dra ut från bokhyllan och göra konfetti av så att det regnar över hela huset och att det defenitivt borde testas.. (Extra bra är det om man tar riktigt gamla böcker som inte går att köpa längre)


Operation: Valp

Operation: Valp
  • Anledning: Rim har gett önskemål om en (helst svart) liten lillasyster/lillebror i julklapp
  • Uppgift: Övertala mam&pap Gerlach om att en till liten bc skulle passa utmärkt i vår familj
  • Utförande: Allt är tillåtet (även sådant om egentligen inte borde vara det)
  • Sammanträffande: Alex sue har parats/paras just nu med en lika svart fara (Hill) nere i skåneland. Svarta djävular kommer troligtvis att bildas och vara lagom gamla för att flytta hem till oss vid en perfekt tidpunkt..
Vi behöver all hjälp vi kan få, och som sagt.. ALLT ÄR TILLÅTET!

toppendag!

under gårdagen kombinerade jag engelska C plugg med hund. mina pluggpauser ägnades åt att träna monstret i diverse och jag är mäkta stolt över mig själv som var så strukturerad under i stort sett hela dagen. vi träffade tess och leo och tränade lite improviserad balansträning och leo är så grymt duktig!

Idag åkte jag och ovanstående till klubben för lite (agility)träning. Synd att vi var där under pressat tidsschema pga av att jag skulle på match, för det var superkul.
Vi byggde upp en kort bana som ett U med några hopp, ett däck, två tunnlar och en balans och min tokiga vän slutar aldrig att förvåna. Vi har aldrig äns provat på att köra någonting som är i närheten av en "bana" tidigare och han klarade det med bravur. Och med tanke på hur okunniga vi är båda två så var han över förväntan.
Mitt duktiga vita monster

dessutom så gick vi segrande ur striden (matchen) med 49-7, så min dag har varit riktigt toppen, usch vad jag mår bra just nu!


12/11











Min fina vita! veckan har verkligen inte gått i hundens tecken, men jag ska försöka ta igen det emellan mina handsbollsmatcher och plugg i helgen. hoppas den vita inte är allt för ledsen, pappa har klagat lite över att han var överallt och ingenstans i veckan. Men han har ju en fantastisk förmåga att vara det så vi får säga att det är lite av hans charm.

Annars så väntar jag med spänning på mina nybeställda grejer från hurttas nya kollektion lifeguard. y-sele, halsband och koppel fick det bli för pojken  medans jag fick nöja mig med en (reflex) väst. Allt är i färgen gul så att vi matchar. Både tessan och alex har beställt samma till sig fast i andra färger (orange, rosa) så nu kommer vi vara så tuffa när vi är ute och traskar med alla bc's.

Jag har lite nya slalomfilmer som jag ska försöka lägga upp någon gång inom en snar framtid. så får vi se om token har gjort några små framsteg (som jag hoppas på). Det har inte blivit så mycket träning på sista tiden. Men det ska vi försöka ändra på!
Sen så håller jag båda mina tummar på att den svarta (sue) inom en relativt snar framtid kommer att ha små terrorvalpar att ta hand om. för jag vill ha! ett vitt monster och en svart terrorist, vilket team! ;) eller hur alex?

every family has one..

 

 


det blåser

Idag tog jag och tessan vårt vanliga pick och pack (ruth,hund1,hund2) och gick på en promenad i det fina men dock blåsiga väder. Vi träffade på hästar och ruth tyckte att det var bra mycket roligare än vad rimtim gjorde...


Bill och Bull visar på bild att dem nog egentligen tycker om varandra...lite


RSS 2.0